Услуги
Пълен комплекс CNC услуги, от разработка на модела - до изработка на готова продукция. За целта използваме съвременно оборудване с числово програмно управление, което дава възможност за изработване на различни по сложност изделия.

Обикновеното фрезероване се осъществява с машини, които имат възможност да обработват повърхността на материала само в две равнини/плоскости. Това не е много технологично – по този начин, за получаване на обемни изделия е необходима  обработка от няколко страни. Модерните услуги по обработката на различни материали се извършват на CNC фрези (рутери), които работят по трите оси: X, Y, Z. Такава обработка се нарича 3D фрезоване. Точността на обработката се осъществява посредством цифрово програмно управление (ЦПУ). Такава процедура може да се нарича и CNC обработка.

Оборудването дава възможност за обработка на заготовки от природен и изкуствен произход, такива като:

Дърво. Този материал сравнително лесно се поддава на фрезерна обработка. Все пак, скорост на обработката в голяма степен зависи от плътността на дървото и неговата структура.

Шперплат. Един от добрите материали за обработка на CNC рутер. Дава сравнителна гладка повърхност на ряза след обработката.

МДФ. Обработка на CNC рутер - най ефективен метод за получаване на криволинеен разкрой, и дава възможност за различни видове 2Д и 3Д обработка.

Плексиглас. Много твърд и здрав материал. За разлика от ръчния начин на обработка, акрилни плоскости лесно се обработват на ЦПУ машини.

Полиамид, Полистерол. Сравнително твърди материали , обаче си изгубват свойствата при загряване. За да се избегне деформацията на материала, необходимо е да се настроят режимите на обработка.

Полиетилен. При високоскоростна обработка на тънък полиетилен се появява стружка, която лесно се примахва.

PVC (Разпенено ПВЦ). Особеност на материала е разпенината структура, обработката се извършва с по високи скорости. Това дава възможност за получаване на гладка обротваема повърхност.

Композитни материали (BOND).  Материала добре се поддава на фрезерна обработка.

Полимерни материали. Стратегия, режими и скорост на обработка се настройва в зависимост от особеностите на материала - текстолит, поликарбонат, капролон, гетинакс.

Може да се свържете с нас за консултация по телефона  (0876 44 68 19) или да изпратите запитване, скица чертеж или 3Д модел на e- mail: rakso@abv.bg или info@cnc-frezer.com

Нашето оборудване дава възможност да се извърши механична обработка, която широко се използва при изработка на светещи реклами, 3D детайли, различни информационни табели, сувенири, дърворезби, мебели и други изделия:

- изработка на сложни обемни картини за барелеф;

- декоративни елементи с всякаква форма и конфигурации за первази, лайсни, елементи от стълби, тавани и стени;

- изработка на релефни пана, икони, картини и други изделия от дърво;

- Фрезоването на дърво по поръчка дава възможност за изпълнение на дървени скулптури, например фигури на животни, капители, колони и прочее;

- 3D обработка се използва за създаване на щампи, шанцове, прес-форми и много други обемни изделия.    Как да направите поръчка може да видите тук Поръчките се извършват в рамките на една работна седмица. Спешните поръчки се заплащат допълнително.

    Съвременните компании по промишлен дизайн все по-често използват таково оборудване за обработка на дървени заготовки. На CNC машини се извършва художествената обработка на дърво.